📢 DOPRAVA ZADARMO s Packetou do 31. 10. 2024 👉 pri nákupe nad 30 EUR.
Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Agátina EKO hračka 2024: Cena za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť

Agátina EKO hračka 2024: Cena za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť

Festivaly, akcie a súťaže 4. 10. 2024
Tereza Kotilová
Ako každý rok, aj tento rok spoločne vyberáme najlepšie kúsky z Agátinho sveta pomocou hlasovania v ankete Dobrá hračka 2024. Týmto titulom oceňujeme v Agátinom svete zmysluplné, kreatívne a kvalitné hračky a keď sa dôkladne rozhliadnete, nájdete tu skutočné poklady, ktoré sa už označením „Dobrá hračka“ pýšia. Tento rok novo oceňujeme špeciálnu kategóriu týkajúcu sa udržateľnosti a spoločenskej zodpovednosti.

Agátina EKO hračka 2024: Cena za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť

Agátina EKO hračka – Cena za udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť 

Poďte sa bližšie pozrieť na tohtoročné nominácie v kategórii Agátina EKO hračka, nech sa môžete správne rozhodnúť, komu z 5 favoritov dáte svoj hlas.

1) Quercetti: PlayEco – Guľôčková veža 

Quercetti prináša hračky, ktoré hľadáte! Ide o vysokokvalitné hračky, ktoré rozvíjajú logické myslenie a tvorivú inteligenciu detí. Zoznámte sa s talianskou rodinnou firmou, ktorá už viac ako 70 rokov hračky stále navrhuje, vyrába aj balí v Taliansku a inšpiráciu k tvorbe čerpá priamo od detí. Zaujímajú sa o to, čo deti s hračkou môžu robiť, ale tiež o to, čo môže hračka urobiť pre deti. Na prvom mieste je, samozrejme, bezpečnosť a kvalita hračiek. Nepodceňujú kvalitné spracovanie, nakoľko dlhá životnosť hračiek zaistí, aby sa s nimi deti mohli dlho hrať. Stavebnice a vzdelávacie hračky Quercetti sa deťom len tak neomrzia. Ešte v dospelosti budú na svoje obľúbené hračky z detstva spomínať. Rad PlayEco je zo 100 % recyklovaných plastov z triedeného odpadu.  

Guľôčková veža Quercetti je zložená zo šiestich farebných prvkov s veľkou základňou pre dokonalé vyváženie. Farebné guľôčky idú po špirálovej dráhe a poskytujú zábavu všetkým deťom už od 1 roka. Pozor! Jedna z guľôčok pri pohybe šuští, poznáte vždy, ktorá to je? 

Quercetti: PlayEco – Guľôčková veža

2) Captain Smart: Loto – Čistá planéta 

Captain Smart je kolekcia fascinujúcich hlavolamov, hier a hračiek, ktoré podporujú rozvoj zručností, koncentrácie, vnímavosti, pamäti, logického myslenia a vývoja dieťaťa prostredníctvom kreatívnej hry. Hry sú oceňované psychológmi, učiteľmi a terapeutmi.   

Čo sa stane s vecami, ktoré hodíte do koša? Rozhodne ako kúzlom nezmiznú! Vedeli ste, že veľkú časť surovín používaných na výrobu predmetov a obalov možno získať späť a znovu použiť? To pomáha znížiť veľkosť skládok a chrániť životné prostredie. Hra Čistá planéta vás poučí o recyklácii a urobí z vás majstra triedenia odpadu. Dajte odpadkom nový život

Captain Smart - Loto - Čistá planéta

3) Milaniwood: Maki sushi  

Milaniwood sú drevené hry a hračky navrhnuté tak, aby boli ako zábavné, tak vzdelávacie a zároveň, aby poslúžili ako dizajnové prvky vo vašej domácnosti. Hry sú skutočne pre celú rodinu, bavia deti a oslovia aj dospelých.  Všetky produkty tejto značky sa pýšia certifikátom FSC™. Sú veľmi obľúbené pre moderný dizajn, zmysel pre detail, vzdelávací charakter a 100 % taliansku výrobu.  

Kto bude najrýchlejším suši šéfkuchárom? Maki sushi je testom rýchlosti a zručnosti medzi dvomi kuchármi. Položte pred seba podložku, 2 paličky a polovicu surovín. Vytiahnite z balíčka požadovaný recept. Výzva začína! Bezpečná, ekologická hra Maki sushi je určená pre 2 hráčov od 6 do 99 rokov. Všetko je vyrobené z dreva z talianskych lesov obhospodarovaných spoločensky a ekologicky zodpovedným prístupom (100 % FSC®).

Milaniwood - Maki sushi

4) Maped: Pastelky Color'Peps Infinity 

Francúzska firma Maped je celosvetovo známa výrobou kvalitných výtvarných potrieb s dlhou životnosťou. Výrobky Maped vynikajú vysokou kvalitou, funkčnosťou a moderným dizajnom. Veľký dôraz je kladený na vlastný výskum, vývoj nových produktov, často chránených patentom, starostlivé testovanie produktov a kontrolu ich kvality. A to všetko pri dodržiavaní princípov udržateľného rozvoja. 

Objavte inováciu medzi pastelkami, objavte bezdrevné pastelky Maped Color'Peps Infinity s originálnym patentovaným dizajnom, ktorý umožňuje kresliť oboma stranami. Pastelky tvorí 100 % tuha, čo znamená, že nie je nutné ich strúhať, majú nulový odpad a využijete ich z celej časti. Ostria sa samy pri vyfarbovaní. Pastelky majú trojhranné telo pre ľahký a pohodlný úchop a jasné farby.

5) TEGU: Magnetická stavebnica Blues 

Unikátne drevené magnetické stavebnice Tegu majú svoj pôvod v štáte Honduras v Strednej Amerike. Zakladatelia Tegu sú dvaja bratia – Chris a Will Haughey. Tegu vyrába nielen krásne, vysokokvalitné drevené bloky, ale tiež pozitívne ovplyvňuje život v komunite a celej honduraskej spoločnosti. Vychádza z princípov fair trade, ktoré stoja na nevykorisťovaní a dobrých pracovných podmienkach zamestnancov nadnárodných korporácií. Čo to znamená? Všetkých svojich zamestnancov hodnotia rovnakými podmienkami, benefitmi aj pracovnou dobou. S Tegu sa tak môžete hrať a zároveň pomáhať! 

Hra s drevenými magnetickými blokmi rozvíja fantáziu, jemnú motoriku a pomáha získať cit pre materiál. Drevené magnetické stavebnice Tegu sú vyrobené z ekologických materiálov a netoxických farieb, použité drevo pochádza zo šetrne obhospodarovaných lesov. Sú certifikované pre deti už od 1 roka. Sú tak skvelé, že ich zaradzujeme do kategórie od 1 roka až do 100 rokov. 
 
TEGU: Magnetická stavebnica Blues

Poďte hlasovať v ankete Dobrá hračka 2024

👉 Tak čo, ste rozhodnutí? Potom na nič nečakajte a poďte hlasovať, pretože ihneď po odoslaní vašich hlasov dostanete 12 % zľavu na nákup v Agátinom svete. Po ukončení ankety budeme navyše losovať zo všetkých hlasujúcich, a tí dostanú hodnotné darčeky z Agátinho sveta.

Hlasovanie prebieha v období 1. – 31. 10. 2024.

Agátina dobrá hračka 2024


Prečítajte si o udržateľnosti v Agátinom svete.

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.