📢 DOPRAVA ZADARMO s Packetou do 31. 10. 2024 👉 pri nákupe nad 30 EUR.
Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Djeco oslavuje 70 rokov

Djeco oslavuje 70 rokov

Tipy na hry a hračky 27. 9. 2024 2 minúty
Tereza Kotilová
Francúzska firma Djeco oslavuje výročie 70 rokov od svojho vzniku a my sme sa rozhodli oslavovať s nimi. Agáta s Matejom pre túto príležitosť obstarali výbornú tortu s typickou jašteričkou. A než sa nám zídu všetci hostia, poďte sa o značke Djeco dozvedieť viac. Kde sa vzala, a ako si vedie v súčasnosti?

Djeco oslavuje 70 rokov
 
Kde bolo, tam bolo, ... v roku 1954, v srdci Paríža

Píše sa rok 1954 a v srdci Paríža vzniká príbeh, ktorý má pokračovanie dodnes, a zďaleka nekončí. Mamička dnešného riaditeľa Frédérica, Véronique Michel-Dalès, zakladá svoj podnik „les jeux du Djeco“ (názov Djeco je odvodený od malej šťastnej jašteričky gekko, ktorá sa v logu spoločnosti objavuje dodnes) v dobe, keď sa do podnikania púšťa len málo žien a matiek! Avšak kreatívna a odvážna Véronique sa toho nebojí. Navrhuje vzdelávacie a pritom zábavné hry pre deti. Už v túto dobu sa objavuje podoba aj dnes veľmi obľúbených hier Loto. V 60. rokoch Djeco zažíva prvý veľký úspech – získava 4 „Oscary“ francúzske ocenenie Oscar za najlepšiu hračku roka.
 

 

Keď sa zdedí vášeň

Frédéric je od malička hlavný tester všetkých matkiných vynálezov a dospieva tak s čarovnou myšlienkou, že práca je hra. Dedí jej vášeň pre svet hračiek a v roku 1989 preberá rodinnú firmu, ktorú vedie dodnes. Po svojom nástupníctve sa najprv vydáva do sveta hľadať unikátne hračky a hry, ktoré by mohol do Francúzska priviezť... Po čase ho ale jeho fantázia inšpiruje k tvorbe hračiek, ktoré nebolo možné nájsť nikde na žiadnom trhu. Je totiž potreba vytvoriť ich!


 

Djeco dnes = očaruje srdcia detí aj dospelých

Unikátna značka Djeco je tu 70 rokov, a ako vraví sám Frédéric, tak sa zmenilo všetko a zároveň nič. Značka Djeco sa pozoruhodne premenila, a pritom zostala verná svojim hodnotám. Dnes je Djeco poháňané kreativitou, drzosťou a vášňou. Vášňou tvoriť, inovovať a zároveň dodávať inteligentné hry a hračky tej najvyššej kvality, ktoré sa vyvážajú do viac než 70 krajín sveta.

Za oponou, stále v tých istých historických dielňach Djeco na brehu rieky Seiny, sedáva tím zapálených ľudí, ktorí veľmi radi živia svojho detského ducha kreatívnymi nápadmi. Vymýšľajú spoločne dizajnové hračky a hry, neustále sa snažia vynájsť nový hravý svet pre deti s úplnou slobodou, ktorý tak ponecháva dostatok priestoru pre radosť a vzdorovanie komerčným obmedzeniam a tlakom. Okolo Djeca sa navyše točí celá galaxia umelcov, návrhárov a vynálezcov, z ktorých vychádzajú originálne kolekcie, ktoré inšpirujú a očarujú srdcia detí aj dospelých. Tento jedinečný umelecký prístup, ktorý vdychuje značke punc originality, je jadrom úspechu spoločnosti Djeco. Okúzľovať deti a zároveň ich zoznamovať s umením – to je dominantou Djeca!

V roku 2011 Frédéric Michel-Dalès a jeho manželka Barbara, vytvorili fond pre detskú ilustráciu, ktorého cieľom je podporovať umeleckú tvorbu a vystavovať diela súčasných umelcov. Zhromažďuje viac než 200 originálnych umeleckých diel, ktoré boli v roku 2018 vystavené v Múzeu detskej ilustrácie.



 

Djeco a ekológia

Djeco integruje ekologické aspekty v každej fáze životného cyklu produktu. Ako? Uprednostňuje zodpovedné materiály, optimalizuje veľkosti balenia, od roku 2021 nepoužíva žiadne jednorazové plasty na vnútorné ani vonkajšie obaľovanie produktov a hrdo môže povedať, že v terajšom roku 2024 nesie 79 % všetkých drevených a kartónových výrobkov Djeco certifikáciu FSC®.




 

Djeco, prajeme ti všetko najlepšie do ďalších rokov!

Chcete tiež popriať svojej obľúbenej značke Djeco? Posielajte nám vaše blahopriania s vašimi najobľúbenejšími hračkami od tejto značky, ktoré doma máte do našej facebookovej skupiny Agátin inšpiratívny kútik. My potom všetky gratulácie pozbierame a odovzdáme ich priamo samotnému Frédéricovi. :) 
Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.