Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Stiahnite si zadarmo: Grafomotorika pre predškolákov

Stiahnite si zadarmo: Grafomotorika pre predškolákov

Stiahnite si zadarmo 2. 8. 2022 1 minúta
Tereza Kotilová
Stiahnite svojmu predškolákovi hravé grafomotorické maľovanky školských batohov a pripravte ho hravou formou na vstup do školy.

Stiahnite si zadarmo: Grafomotorika pre predškolákov

Pripravujte sa s budúcim školákom či školáčkou na vstup do školy veselo a farebne. Nestresujte sa zmenou, ktorá vás čaká, a užite si vymýšľanie vzorov na školskú tašku, ktorá vášho školáčika bude niekoľko rokov každý deň sprevádzať.

Stiahnite si naše dve grafomotorické maľovanky a vymaľujte spoločne školský batoh snov:

Grafomotorika pre predškolákov na stiahnutie zadarmo     Grafomotorika pre predškolákov na stiahnutie zadarmo

Prečo sú grafomotorické cvičenia dôležité?

Hlavným cieľom týchto cvikov je uvoľniť zápästie a pripraviť ho tak na správny nácvik písania v 1. triede. Hneď ako dieťa nastúpi do školy, objaví sa mnoho úloh a oblastí, ktoré bude musieť zvládnuť. Ťažkopádne a pomalé písanie deťom hádže polená pod nohy, komplikuje im učenie a zbytočne vytvára stres ako v triede, tak i doma pri plnení domácich úloh.

Pritom rozcvičiť zápästie nie je vôbec zložité. Pomôžu vám presne takéto grafomotorické maľovanky, pri ktorých si dieťa ani nevšimne, že vlastne plní „úlohu“. Tieto cviky vám tiež dávajú možnosť naučiť dieťa správne držať ceruzku a príliš na ňu netlačiť. Maľovanky sú hravé, môžete si ich vytlačiť opakovane, užiť si striedanie farieb a motívov a vytvárať tak svoju pomyselnú kolekciu školských batohov. Váš budúci školáčik si pri tom ani nevšimne, že práve robil niečo s tak nezrozumiteľným názvom ako „grafomotorické cvičenie“.

Grafomotorické maľovanky na stiahnutie zadarmo
Zaujímate sa viac o správny rozvoj grafomotoriky? Prečítajte si naše články na túto tému:

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.