📢 DOPRAVA ZADARMO s Packetou do 31. 10. 2024 👉 pri nákupe nad 30 EUR.
Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina

Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina

Tvorenie a vyrábanie 29. 8. 2024
Tereza Kotilová
Prázdninám síce mávame, ale s letnými teplotami sa zďaleka nelúčime, tie nás budú ešte nejakú dobu sprevádzať. Čo takto sa v týchto parných dňoch poriadne osviežiť? Poďte si s Agátou a Matejom vyrobiť osviežujúcu domácu zmrzlinu, ktorá je nielen výbornou, ale aj zdravou desiatou.
Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina


Agáta má rada jahody, Matej miluje banány. Akú zmrzlinu si teda asi spoločne pripravili? Jasné že jahodovo-banánovú domácu zmrzlinu. A keďže obaja vedia, že každá desiata by mala byť nielen dobrá, ale výživovo bohatá, pridali do nej ešte tvaroh, ktorý obsahuje bielkoviny, a tak domáci nanuk aj viac zasýti ich bruška a doplnia viac sily.


Ako na domácu zmrzlinu?

Ideme na to! Pripravte si formy na zmrzlinu, do ktorých budeme tvarohovo-ovocnú zmes plniť. Pokiaľ nemáte žiadne zmrzlinové formičky, postačí vám škatuľka s viečkom.

Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina
 

Čo budeme potrebovať?

  • jahody
  • banán
  • tvaroh

Ako budeme postupovať?

  1. Pripravíme si umyté jahody a olúpaný banán.
  2. Ovocie spoločne s tvarohom rozmixujeme v stolnom mixéri.
  3. Naplníme zmrzlinové formičky.
  4. Vložíme do mrazáku a necháme stuhnúť do druhého dňa.
  5. Vyberáme z mrazáku, lížeme a užívame si osviežujúcu, chutnú a zdravú desiatu.
Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina
Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina  Tip na letnú zdravú desiatu: Domáca zmrzlina

Vyrážate na výlet? Inšpirujte sa našimi desiatimi hravými a zdravými desiatovými tipmi na cesty a nezabudnite sa vybaviť praktickými desiatovými škatuľkami, ktoré vašu desiatu udržia v bezpečí.


Tak čo? Vyskúšate si spoločne s deťmi vyrobiť domácu tvarohovo-ovocnú zmrzlinu? Pochváľte sa nám vašimi výsledkami v našej facebookovej skupine Agátin inšpiratívny kútik a inšpirujte ostatných ku zdravému a chutnému desiatovaniu.
 
Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.