Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Vianočný príbeh Agáty a Mateja: Píšeme list Ježiškovi

Vianočný príbeh Agáty a Mateja: Píšeme list Ježiškovi

Tipy na vianočné darčeky a tvorenie 21. 11. 2023 5 minút
Tereza Kotilová
Ahoj rodičia, tu Agáta a Matej. Do adventu zostáva už len pár novembrových dní. Hurááá. My už sa tak veľmi tešíme. Už je pomaly čas utriediť naše myšlienky, ktoré prenesieme na papier a urobíme z nich skutočné priania. Ten papier potom zamotáme do rolky, oviažeme zlatou stužkou, a dáme s lampášikom za okno Ježiškovi, aby si ho vyzdvihol a mal čas nám všetky naše priania splniť. Máme pár nápadov, ako sa pri písaní listu Ježiškovi kreatívne vyblázniť na maximum a tiež tipy, čo do takého listu Ježiškovi vôbec napísať. Tak sa poďte inšpirovať.

Píšeme list Ježiškovi

Ako napísať originálny list Ježiškovi?

Na písanie listu Ježiškovi sa vždy tak veľmi tešíme. Tie naše priania už sú tak nejako viac na dosah a tajne dúfame každý deň až do Štedrého dňa, že nám ich Ježiško splní. Tento rok už sme veľkí, takže pár slov Ježiškovi aj napíšeme, ale nie všetky naše priania idú vyjadriť slovami, tak tie pre zmenu namaľujeme.

Keď sme boli menší, písali sme list Ježiškovi spoločne s mamičkou. Čo sme nezvládli, to sme nakreslili. Pre niektoré priania sme doma našli tematické pečiatky či nálepky, a zvyšok sme si vystrihali z katalógov hračiek či tak rôzne z časopisov, kde sme zahliadli niečo, čo by nám pod stromčekom urobilo radosť. Tie pečiatky a samolepky je tiež krásne zakomponovať do textu, potom vznikne veľmi originálne maľované čítanie, ktoré sa bude Ježiškovi iste páčiť a pekne sa mu bude čítať. A pretože mamička vravela, že Ježiško v plnení prianí nepozerá len na to, či sme boli dobrí, ale pozerá tiež na originalitu listu, tak sa každý rok fakticky veľmi snažíme.

Chcete tiež originálny list pre Ježiška? Stiahnite si ten náš.
List Ježiškovi - zadarmo na stiahnutie pre deti
TIP od Agáty: Pokiaľ ste si u nás v Agátinom svete v poslednej dobe objednali balíček, určite vám prišiel aj náš zimný katalóg plný hračiek Djeco, ktorý možno na vystrihovanie a písanie Ježiškovi parádne použiť. Aj my z neho možno niečo vystrihneme a nalepíme do tohtoročného listu. Videli ste tam ten nádherný domček pre princezné a víly Tinyly? Alebo ten nedobytný čierny hrad pre všetkých nebojácnych rytierov?


 

Tipy na priania Ježiškovi

Pokiaľ ste ešte s deťmi list Ježiškovi neposlali a ony trebárs stále váhajú, o čo si Ježiškovi napísať, tak pre vás máme pár tipov, čo tento rok nebude chýbať v našich listoch.
 

Agátine tipy na vianočné darčeky pre dievčatá

Ja by som úplne najradšej našla pod stromčekom nejaké veľmi zábavné kreatívne tvorenie, ktoré ma pohltí na dosť dlho. Rada teraz navliekam koráliky, tak súprava na výrobu šperkov a tiež ma veľmi zaujalo trblietkovanie.

Potom by som si veľmi priala roztomilé bábätko na hranie, ktorému by som mohla spievať uspávanky na dobrú noc a nosiť ho všade so sebou. Láskyplne by som ho chovala tak, ako chovala mamička mňa, keď som bola malá. A každý deň by som ho prezliekala a kŕmila.

Agátine tipy na vianočné darčeky pre dievčatá
 
Stále si niečo zapisujem, tak poprosím Ježiška o tajný denník na zámok s magickým perom. Vraj potom napísaný text dokážem prečítať iba ja, takže Matej sa mi už nebude posmievať, čo si tajne zapisujem.

A aby som mohla vtiahnuť do mojich hier aj mamičku s tatkom, určite by bola super nejaká spoločenská hra, ktorá perfektne zabaví nás všetkých a užijeme si čas spoločne s množstvom srandy k tomu.


 

Matejove tipy na vianočné darčeky pre chlapcov

Mne sa teraz veľmi páčia postavičky Arty Toys, poznáte ich? Veľmi sa mi páči pirát Sam Parrot, ktorý by zaujal čestné miesto v mojej bohatej nástennej zbierke. Rád by som so všetkými mojimi pirátmi vyplával na šíre more a užil si s nimi poriadne dobrodružstvo. K tomu by sa mi hodila tá úžasná drevená pirátska loď. Všimol som si, že kúpou celého balíčku by to mal Ježiško výhodnejšie a ja piráta navyše. To by bylo super.



Nakoľko pirátov fakt zbožňujem, a raz by som ním chcel byť, tak pokukujem po kreatívnej súprave na výrobu pirátskej šable, to by sme si mohli vytvoriť spoločne s tatkom. Určite by ho to bavilo rovnako ako mňa. A tiež mám rád všetky možné kartové hry, veľmi ma baví vyhrávať nad Agátou.

No, a keď mi nevyjde to pirátstvo, budem astronautom. Takže nutne potrebujem naštudovať celý vesmír, postaviť si raketoplán a môžem vyraziť v ústrety novému vesmírnemu dobrodružstvu.


 

Nezabudnite na predvianočné upratovanie hračiek

Dúfame, že sme vás trebárs inšpirovali a ľahšie teraz s deťmi premeníte ich myšlienky na skutočné priania. Heeej a nezabudnite na predvianočné upratovanie hračiek, nech sa tie nové majú kam vojsť. To my robíme každý rok. Zvážte tiež, či sa nové hračky od Ježiška vojdú do súčasnej detskej izbičky a či nie je na mieste, niektoré hry, ktoré deti už s vyšším vekom nebavia, poslať ďalej.

My každý rok s mamičkou a tatkom zabalíme škatuľu, do ktorej uložíme hračky, s ktorými už sa nehráme, ale napriek tomu sú stále vo skvelej kondícii. Robíme to radi, pretože si uvedomujeme, že nie každé dieťa má tú možnosť, žiť tak šťastný detský život ako my. Škatuľu potom odnášame do nášho miestneho komunitného centra, kde ich odovzdávajú ďalej deťom, ktoré, bohužiaľ, nemali také šťastie sláviť plnohodnotné Vianoce, a naše hračky im urobia veľkú radosť. Robíte to tiež? Pokiaľ nie, skúste nejaký podobný dobrý skutok spoločne s deťmi vymyslieť. Veď Vianoce sú na to ako stvorené.
 
Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.